Продукти за 16 кексчета
200 г меко масло
200 г кристална захар
2 с.л. розова вода
4 яйца
200 г брашно
1 ч.л. бакпулвер
Крем
100 г крем сирене
100 г меко масло
50 г пудра захар
1 с.л. розова вода
Глазура
100 мл течна сметана
100 г натурален шоколад
20 г масло
Приготвяне
* Разбийте маслото и
захарта на крем. Прибавете розовата вода, а след това едно по едно и яйцата,
като продължавате да разбивате.
* Пресейте брашното заедно
с бакпулвера и го смесете с маслено яйчената смес. Разбъркайте добре и разпределете
тестото във форми Гугелхоф.
* Изпечете кексчетата за
около 25 - 30 минути в предварително загрята на 170* фурна.
* За крема разбийте много
добре маслото докато побелее. Постепенно прибавете захарта като продължавате да
разбивате. Смесете го внимателно с крем сиренето и овкусете с розовата вода.
Добре е отделно да разбиете и крем сиренето за да стане максимално гладко.
* За глазурата загрейте до
кипване сметаната и я отстранете от огъня. Сипете шоколада и маслото и
разбъркайте на гладък крем. Оставете да се охлади до полутечно състояние.
* Напълнете отворите на
кексчетата с крем и полейте с глазура. Украсете по желание. Цветчетата, които виждате са от айсинг. Да ви е сладко!
* Може да шприцовате крем върху кексчетата вместо да ги пълните и да ги украсите семпло само с листенце от роза. Благодаря на Надето Костадинова за хубавата рецепта.
.