Йоли, толкова празничко настроение създават меденките ти! Невероятни са! Възхищавам се на лекотата, с която създаваш толкова разнообразни кулинарни и сладкарски изкушения! Благодаря ти за милите думи за блогът ми :-) Много ме радват такива позитивни отзиви!
Привет!Много пъти сум посещавала твоите страници и винаги съм се възхищавала на всички невероятни чудесйки.Сега просто исках да ти кажа.Ти си вълшебник.Поздрави от една непозната почитателка!
Скъпа вълшебнице, такива красоти, като твоите не успяхме да направим...Но, все пак децата направиха по твоите указания, първата си Коледна къщурка и са много щастливи и доволни ! А и всички много се забавлявахме ! Весели празници ! Мария
Силно ентусиазирано приготвих коледните меденки по твоята рецепта, но станаха по-твърди от очакваното. Изчакаха в кутии, но за съжаление не успяха да се отпуснат за Коледа, въпреки че бяха готови седмица преди това. Все пак на вкус наистина са вълшебни, другия път дано имам повече късмет :)))) качих снимки в моя фотографски блог с резулатата и съм сложила линк към теб. Поздравления за страхотния блог и чудните вкусотийки!
Благодаря ти,Креми.Много са ти красиви сладките и много се зарадвах,че си ги направила.Надявам се,да не си ги правила с ръжено брашно.От него така или иначе стават по-твърди.А иначе,наистина проблемът е в количеството брашно.Това пусто тесто все лепне и лепне...и увлича много да му се добавя още брашно.Не виждам друга причина.Дано все пак са ти харесали,че да ги опиташ пак и догодина.Благодаря ти още веднъж.
Изглежда ръженото брашно е развалило работата, но те пак стават за ядене, закусвам си с тях всяка сутрин и хич не ми е :)))))) догодина ще изпозлвам само бяло брашно и ще внимавам повече, а и от скоро готвя с "теб", така че има място за една-две грешки на начинаещия, или поне аз така искам да си мисля ;) Успех!
дъълго търсих и пробвах най-различни рецепти за меденки, но тези са УНИКАЛНИ!!! Стават невероятно вкусни и наистина меки! Аз ги правих само с бяло врашно. Благодаря ти Йоли за рецептата и за така доброто описание. Аз съм нова в сладкарството, но тези меденки ми дадоха надежда че ще излезе сладкарка от мен някога!
Йоли, ти не си кулинар, ти си вълшебница дошла да ни порадва за Коледа! Правиш нечовешки красиви неща :)) Ахнах като ги видях, блестят! Поздравявам те миличка:)целувки
Здравей Йоли.Направих вече меденки за Коледа, но имах затруднение с глазурата и бих се радвала да ми дадеш съвет как я приготвяш и наннасяш на равномерен слой върху сладките.Глазурата която ползвах е от белтъци и захарен сироп.С уважение Любка.
Любче,за да е много гладка и равномерна глазурата,разбитая вече белтък със захар или със сироп,както при теб се разрежда с много мъничко вода.Да стане на каша.Като капнеш капка от него да може да се разлее спокойно.Това е за пълнеж.А иначе контурите на сладките се правят с гъсто разбити белтъци.И разбира се,всичко се оставя да изсъхне добре.Това е.Успех със сладките и благодаря.
Йоли, прекрасни са! Имам въпрос - досега винаги съм украсявала коледните сладки с белтъчена глазура, обаче сега искам да ги направя с фондан. Ще си купя готов, за да не сбъркам рецептата, но няма ли да станат много твърди? Все пак са трайни сладки, а ако фонданът изсъхне много, ще стават ли за ядене? И още нещо - моите коледни сладки се правят с "поташ", калиев карбонат с други думи. Намирала съм само в Германия, и то месеците преди Коледа. Продава ли се в България такова нещо? Поздрави и браво за чудесните рецепти! Надя
Благодаря ти Наде.Радвам се,че ти харесват меденките.Няма никакъв проблем да си ги украсиш с фондан,много хора го правят.Има два вида фондан.Този,който е за покритие на тортите е пластичен и не изсъхва.А от другият се правят фигурки и е по-стегнат,съхне повече.Ти си купи от първия вид и няма да имаш проблеми.Сигурно има поташ и тук,но често да ти кажа не знам.Я пусни в търсачката на Гугъл да видим какво ще излезе.Мисля,че все ще го намериш някъде,няма начин.Благодаря ти и до скоро.
Здравей,Йоли!Меденките станаха страхотни,но и аз съм с въпрос за украсата!Моля те да ми кажеш магазин в който продават айсинг на прах!Благодаря ти и Весели Празници!
Здравей и от мен. Можеш да потърсиш информация само в нета. Аз не живея в България и наистина нямам представа къде би могла да купиш айсинг. Но ще ти препоръчам да погледнеш моята рецепта. Гарантирам ти, че е 100 пъти по-добра от прахообразния. Лесно се приготвя и е просто безотказана като резултат. Заповядай линк и весели празници!
Прекрасни са!!!
ОтговорИзтриванеПрегръдка, мила приятелко :-)
Йоли,
ОтговорИзтриванефантастични са -
като от
вълшебна приказка...
Целувки, Диана
Йоли, толкова празничко настроение създават меденките ти! Невероятни са! Възхищавам се на лекотата, с която създаваш толкова разнообразни кулинарни и сладкарски изкушения!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти за милите думи за блогът ми :-) Много ме радват такива позитивни отзиви!
Весели празници!
Целувки, Милена
Йоли, невероятни сладчици...но ако ги изядете, направо ще е кощунство към изкуството !
ОтговорИзтриванеМария
Йоли, страхотни меденки!
ОтговорИзтриванеЩастливци са децата, които ще ги получат :)
Поздрави и хубав уикенд.
Прекрасни са!
ОтговорИзтриванеВесели празници!
Geta
This is so cute. Great job!
ОтговорИзтриванеПривет!Много пъти сум посещавала твоите страници и винаги съм се възхищавала на всички невероятни чудесйки.Сега просто исках да ти кажа.Ти си вълшебник.Поздрави от една непозната почитателка!
ОтговорИзтриванеМного ви благодаря мили дами. Винаги знаете как да ме зарадвате. Страшно съм щастлива,че ви харесват шарените меденки.
ОтговорИзтриванеНай-, най-, най-сладките!!! :))
ОтговорИзтриванеНежни са като вкусни сънища Йоли!
Така ми се иска да си сложа една под възглавницата.
Нали ще ми пратиш? :))
Драго,много си мил.Благодаря ти.Няма да ти пращам нищо.Като си дойдеш в България ще ти направя!!!
ОтговорИзтриванеОтдавна минах възрастта на децата, но както се знае луд на шаренко се радва :)
ОтговорИзтриванеСтрахотни, цветни и снежни!
Гореща далечна прегръдка!
ЧУдесни са,Йоли,красиви,шаренки, и такова коледно настроение създават...
ОтговорИзтриванеВъзхищавам се на необятната ти фантазия!
Ах, Йоли, Йоли....искам да имам златните ти ръце....Невероятна и недостижима си !
ОтговорИзтриванеПрегръдки за теб, мила :)
Ах,мили момичета .... така ме радвате винаги. Благодаря ви,щастлива съм,че ви има.
ОтговорИзтриванеЙоли, меденките са невероятни. Личицата като че ли ще проговорят всеки момент!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Павлетка. Много си мила.Целта е дечицата да се радват.
ОтговорИзтриванеСкъпа вълшебнице,
ОтговорИзтриванетакива красоти, като твоите не успяхме да направим...Но, все пак децата направиха по твоите указания, първата си Коледна къщурка и са много щастливи и доволни ! А и всички много се забавлявахме !
Весели празници !
Мария
ооо, мислех да не правя повече сладки, но тези са наистина изкушителни!
ОтговорИзтриванеще се пробвам
Райне,много ще се радвам,ако опиташ и тези.Благодаря ти много и весели празници.
ОтговорИзтриванеЗдравей, Йоли,
ОтговорИзтриванеСилно ентусиазирано приготвих коледните меденки по твоята рецепта, но станаха по-твърди от очакваното. Изчакаха в кутии, но за съжаление не успяха да се отпуснат за Коледа, въпреки че бяха готови седмица преди това. Все пак на вкус наистина са вълшебни, другия път дано имам повече късмет :)))) качих снимки в моя фотографски блог с резулатата и съм сложила линк към теб.
Поздравления за страхотния блог и чудните вкусотийки!
http://kremivanova.blogspot.com/2011/01/day-35-christmas-cookies.html
Благодаря ти,Креми.Много са ти красиви сладките и много се зарадвах,че си ги направила.Надявам се,да не си ги правила с ръжено брашно.От него така или иначе стават по-твърди.А иначе,наистина проблемът е в количеството брашно.Това пусто тесто все лепне и лепне...и увлича много да му се добавя още брашно.Не виждам друга причина.Дано все пак са ти харесали,че да ги опиташ пак и догодина.Благодаря ти още веднъж.
ОтговорИзтриванеИзглежда ръженото брашно е развалило работата, но те пак стават за ядене, закусвам си с тях всяка сутрин и хич не ми е :)))))) догодина ще изпозлвам само бяло брашно и ще внимавам повече, а и от скоро готвя с "теб", така че има място за една-две грешки на начинаещия, или поне аз така искам да си мисля ;)
ОтговорИзтриванеУспех!
Здравейте,
ОтговорИзтриванедъълго търсих и пробвах най-различни рецепти за меденки, но тези са УНИКАЛНИ!!! Стават невероятно вкусни и наистина меки! Аз ги правих само с бяло врашно. Благодаря ти Йоли за рецептата и за така доброто описание. Аз съм нова в сладкарството, но тези меденки ми дадоха надежда че ще излезе сладкарка от мен някога!
Много,много благодаря.Радвам се,че са станали сполучливи и че ти харесва вкусът им.Много е Кледен,нали?Хубави празници и благодаря от сърце!
ОтговорИзтриванеЙоли, ти не си кулинар, ти си вълшебница дошла да ни порадва за Коледа! Правиш нечовешки красиви неща :)) Ахнах като ги видях, блестят! Поздравявам те миличка:)целувки
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти Аничко!И аз те преръщам!
ОтговорИзтриванеЗдравей Йоли.Направих вече меденки за Коледа, но имах затруднение с глазурата и бих се радвала да ми дадеш съвет как я приготвяш и наннасяш на равномерен слой върху сладките.Глазурата която ползвах е от белтъци и захарен сироп.С уважение Любка.
ОтговорИзтриванеЛюбче,за да е много гладка и равномерна глазурата,разбитая вече белтък със захар или със сироп,както при теб се разрежда с много мъничко вода.Да стане на каша.Като капнеш капка от него да може да се разлее спокойно.Това е за пълнеж.А иначе контурите на сладките се правят с гъсто разбити белтъци.И разбира се,всичко се оставя да изсъхне добре.Това е.Успех със сладките и благодаря.
ОтговорИзтриванеЙоли, прекрасни са! Имам въпрос - досега винаги съм украсявала коледните сладки с белтъчена глазура, обаче сега искам да ги направя с фондан. Ще си купя готов, за да не сбъркам рецептата, но няма ли да станат много твърди? Все пак са трайни сладки, а ако фонданът изсъхне много, ще стават ли за ядене? И още нещо - моите коледни сладки се правят с "поташ", калиев карбонат с други думи. Намирала съм само в Германия, и то месеците преди Коледа. Продава ли се в България такова нещо? Поздрави и браво за чудесните рецепти! Надя
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти Наде.Радвам се,че ти харесват меденките.Няма никакъв проблем да си ги украсиш с фондан,много хора го правят.Има два вида фондан.Този,който е за покритие на тортите е пластичен и не изсъхва.А от другият се правят фигурки и е по-стегнат,съхне повече.Ти си купи от първия вид и няма да имаш проблеми.Сигурно има поташ и тук,но често да ти кажа не знам.Я пусни в търсачката на Гугъл да видим какво ще излезе.Мисля,че все ще го намериш някъде,няма начин.Благодаря ти и до скоро.
ОтговорИзтриванеЗдравей,Йоли!Меденките станаха страхотни,но и аз съм с въпрос за украсата!Моля те да ми кажеш магазин в който продават айсинг на прах!Благодаря ти и Весели Празници!
ОтговорИзтриванеЗдравей и от мен. Можеш да потърсиш информация само в нета. Аз не живея в България и наистина нямам представа къде би могла да купиш айсинг. Но ще ти препоръчам да погледнеш моята рецепта. Гарантирам ти, че е 100 пъти по-добра от прахообразния. Лесно се приготвя и е просто безотказана като резултат. Заповядай линк и весели празници!
Изтриванеwww.yoli-bg.com/готварски-рецепти/украси/royal-icing