сряда, 19 януари 2011 г.
Малка хрупкава закуска
Продукти
1 франзела
зехтин
1 скилидка чесън
1 малка тиквичка
2 кисели краставички
2 твърдо сварени яйца
1 скилидка счукан чесън
3-4с.л.майонеза
1 ч.л.люта горчица
1 стебло от целина
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне
* Нарежете франзелата на филийки и леко ги намажете със зехтин от двете страни. Запечете ги от двете страни в сух тиган до зачервяване. Още горещи ги натъркайте с чесъна.
* Настържете тиквичката на едро ренде заедно с кората. Посолете я и добре я изцедете с ръце от сока. Нарежете на ситни кубчета яйцата, краставичките и целината и ги добавете към тиквичката. Подправете със сол и пипер и объркайте всичко с горчицата и майонезата, в която сте сложили скилидката счукан чесън.
* Сервирайте филийките с лъжица от полученият дип.
Рецептата преди много време видях при Айн, но я измених според моят вкус.
* Чесновите филийки са подходящи за риба, пастет и сирене. Ето и още един вариант :
Разбъркайте малко рикота с настъргано синьо сирене и лъжица квасена сметана. Сложете от сместа върху филийките и поръсете с печени счукани бадеми. Да ви е сладко!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Изглежда апетитно!
ОтговорИзтриванеDalle foto è una ricetta molto gustosa, ciao
ОтговорИзтриванеТази твоя закуска изглежда зашеметяващо вкусно! Благодаря, че сподели!
ОтговорИзтриванеМммм, обожавам хрупкав хляб! Дипчето изглежда уникално вкусно, в най-скоро време ще го пробвам.
ОтговорИзтриванеkakto vinagi si na visota, idealni sa tezi crostini (taka se kazvat v Italia, idva ot crosta-hrupkava kora). Monogo sveji idei, sas sigurnost 6te gi probvam!
ОтговорИзтриванеВкусно и много идейно!
ОтговорИзтриванеДоди,момичета,мезенцето е супер.Пък и за лека вечеря става.Ще се радвам,ако пробвате и вие.Благодаря ви за хубавите отзиви.
ОтговорИзтриванеЙоли, щом видях тази прелест на снимките и изчетах съставките (все харесвани), не ми остана друга възможност, освен да запретна ръкави :)
ОтговорИзтриванеВ резултат, именно това вечеряхме днес вкъщи.
Много вкусно! Ще повторим със сигурност.
От все сърце ти благодаря за рецептата!
Прегръдка!
Тази закуска е много оригинална. Трябва да я опитам. Благодаря!
ОтговорИзтриванеЛети,да ви е сладко и наздраве!Благодаря ти,че ги опита.
ОтговорИзтриванеРадостина,ше се радвам,ако и ти опиташ.Благодаря за хубавите думи.
Йоли, изтглежда много лесно и вкусно! Тъкмо като за мен :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубав уикенд!