Продукти
кори за баница
течно масло
пудра захар за поръсване
1 белтък
Пълнеж
настъргана тиква
микс от ядки
стафиди
ванилия
захар
начупен шоколад
* Пропорции не са ви нужни. Направете толкова банички, колкото ви се хапват.
* Настържете тиква на едро ренде. Ако е по-воден сорт първо леко посолете, след това изстискайте водата от тиквата с ръце.
* В купа смесете тиквата с ядки по ваш избор, стафиди, ванилия и натрошен шоколад. Най-накрая сипете захар на вкус и разбъркайте.
* Нарежете корите на квадрати с големина около 12 - 15 см. Намажете едно квадратче с малко стопено масло, сложете друго върху него и отново намажете. Повтовете това докато напластите 3 или 4 листа един върху друг. Добре е краищата на квадратите да се разминават. Не забравяйте да слагате по малко масло между всички пластове кори. Накрая намажете краищата им с малко белтък. Сложете по 1 с.л. от плънката в средата и загънете корите така, че да получите малка кръгла баничка. Белтъка ще помогне краищата на корите да се залепят един в друг и така плънката няма да изтече.
* Намажете баничките с малко масло откъм гладката им част и ги подредете в тава, покрита с хартия за печене. Загрейте фурната на 180* и изпечете баничките за около 20 мин. Да ви е сладко!
* Това е последният тест, който проведох в Airfryer. Като заключение мога да кажа, че това е по-скоро вид фурна, отколкото фритюрник. Храната, която приготвих в него беше разнообразна, много лека и вкусна. От огромно значение е, че отнема много малко време за приготвяне и печене. За любителите на по-диетичния вид хранене този уред е наистина незаменим помощник. Мазнините, които се използват по време на готвене са минимални. Като цяло, много съм доволна от Airfryer и ще го използвам редовно в домакинството си.
.