Продукти
500 г ягоди
2 с.л. Амарето
200 г натрошени амарети или ореховки
200 г неподсладено кокосово мляко
200 г маскарпоне
2 яйца
150 г пудра захар
1 ванилия
10 г желатин на прах ( 1 пакетче )
Приготвяне
* Почистете ягодите и нарежете половината от тях на кубчета. Мариновайте ги с амарето и ги оставете да престоят 5 минути. Останалите ягоди нарежете на филийки.
* Разбийте жълтъците с половината захар на водна баня за да се темперират, в случай, че се притеснявате да ги консумирате сурови. Добавете ги към маскарпонето, сипете ванилията и разбийте на гладък крем. Сипете кокосовото мляко и отново разбъркайте.
* Разбийте белтъците на сняг. Постепенно прибавете останалата захар като продължите да разбивате докато получите плътен стегнат крем.
* Към маскарпонето прибавете разбитите белтъци, а накрая и желатина разтворен на водна баня в малко вода. Разбъркайте всичко много добре.
* За да подредите крема на дъното на чашите сложете по 1 с.л. от маринованите ягоди. Спете крем и покрийте с пласт от натрошените амарети. Върху тях подредете ягодови резенчета като ги подпрете по стените на чашата. Напълнете с крем догоре и завършете с ягоди. Не съм уточнила за колко чаши са продуктите, тъй като всеки разполага с различни съдове като вместимост и форма, но от това количество ще получите поне 8 прекрасни крема. Да ви е сладко!
.