понеделник, 10 ноември 2008 г.

Двойно шоколадов кекс






Продукти

180 г брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода за хляб
1 ванилия
3 яйца
170 г захар
150 г масло
50 мл прясно мляко
2 с.л. какао
100 г черен шоколад
100 г бял шоколад
щипка сол








Приготвяне

* Разтопете заедно черния шоколад и маслото. Оставете настрана да се охлади.

* Разбийте на пухкав крем яйцата и захарта. Прибавете ванилията и щипката сол.

* Пресейте заедно брашното, какаото, бакпулвера и содата.

* С внимателно бъркане добавете брашното и какаото към яйчената смес, а след това и прясното мляко. Накрая сложете маслото и шоколада.

* Изсипете тестото в намаслена и поръсена с брашно правоъгълна кексова форма. Начупете белия шоколад на парченца и го набодете върху тестото повърхностно така, че крайчетата му да се виждат. Ако го забодете много дълбоко при печене ще падне на дъното. Изпечете кекса в предварително загрята на 170* фурна за около 25 до 35 минути. Проверявайте с клечка за зъби дали е изпечено тестото. Като спре да лепне по нея кекса е готов. Ако не ползвате фурна с вентилатор може да е нужно да се увеличи времето за печене. Не преизсушавайте кекса, той трябва да остане с леко влажна вътрешност, подобно на Тартата без блат. Да ви е сладко!












.

77 коментара:

  1. Йоли, много вкусно това!Страхотен ще да бъде този кекс!Поздравления за изкушението!

    ОтговорИзтриване
  2. Йоли,какво да ти кажа.....Направих кекса и беше изяден вместо вечерята.Сега ще си имам ядене за три дни,а кекс пак ще трябва да правя.Супер си,мила.Нали знаеш колко те обичам?!
    Еличка

    ОтговорИзтриване
  3. Йоли, кексът е просто невероятен!
    Вчера очаквах непредвидени гости за следобедното кафе и имах около 2 часа да приготвя някой десерт. Така и така му бях хвърлила око отдавна, реших него да направя!

    Единствено имах проблем с белия шоколад, остана на повърхността и изглеждаше жълт, а не бял като твоя. Явно е от самото качество на шоколада, но този беше единствения в супермаркета. Отгоре залях кекса с разтопен черен шоколад.. мм!

    Слагам го в графата на любими и често приготвяни десерти!

    Благодаря за прекрасната рецепта!

    Поздрави, Ирина :)

    ОтговорИзтриване
  4. о,Ирина,така ме зарадва .... много приятно ми стана.Чудесно е,че ви е харесал кекса,а за белия шоколад не се притеснявай.На много хора им се получава така.Явно,наистина зависи от качеството му.Всъщност,той няма кой знае каква роля,почти не с усеща вкусът му.Може и да не го слагаш въобще.Основният вкус е на тъмния шоколад.Да ви е сладко и благодаря от сърце.

    ОтговорИзтриване
  5. Йоли, надявам се, нямаш нищо против, че съм те споменала в блога си, тъй като направих мъфини, на базата на рецептата за кекса с мои малки промени :) Сметнах за редно да спомена, че рецептата е твоя, а не да си приписвам незаслужени комплименти :)

    Поздрави и хубав ден!
    Ирина

    ОтговорИзтриване
  6. Иринче,за мен е чест,скъпа.Благодаря ти.

    ОтговорИзтриване
  7. Здравей, Йоли! Днес попаднах на твоя прекрасен сайт. Рецептата за кекса е прекрасна. Сега чакам да се изпече. Промених някои пропорции и прибавих ядки, но това се далжи на това, че винаги импровизирам:)
    Благодаря за идеите.
    Стефан - един нов фен на *Вкусно с Йоли*

    ОтговорИзтриване
  8. Здравей Стефан.Първо искам да ти благодаря за доверието.Много ме зарадва с тези мили думи.А и съм особено щастлива,че мъж проявява интерес към моите предложения.Това вече наистина е чест за мен.Що се отнася до промените,които си направил ..... само така.Изключително уважавам хората,които импровизират.Тогава храната се превръща в творчество.Самата аз непрестанно импровизирам с всичко.Благодаря ти още веднъж и много се надявам кекса да ти допадне.

    ОтговорИзтриване
  9. Napravih keksa i stana mnogo vkusen. No mai triabvashe da go ostavia za oshte 5 minuti vav furnata, zashtoto kato go oburnah (az go pravih v krugla forma) tova koeto triabvashe da ostane otgore se razlia... :( no pak shte probvam, tozi put shte gledam da go dokaram i na vid! Blagodaria za receptata!

    ОтговорИзтриване
  10. Благодаря ти ,Диана.Много си мила.Радвам се,че ти харесват рецептите ми.Много ме радваш!!!

    ОтговорИзтриване
  11. Mujut mi e osobenno dovolen ot kakto prigotviam tvoite recepti! Naistina sa mnogo vkusni! Na 5 fevruari e rojdennik i sam planuvala da napravia torta Dinastia. Poruchala sam edin kup pomoshtni materiali ot Kademlia 6. Dano i na vid da ia dokaram!

    ОтговорИзтриване
  12. О,Диана....изборът ти за торта е чудесен. Ще се уверите,че това е една страхотна торта.Нямам никакви съмнения,че ще я докараш и на вид.Много ти благодаря за хубавите думи,мила.Страшно се радвам.

    ОтговорИзтриване
  13. Вчера се канех да пиша и забравих :-)

    Йоли, нали знаеш как всеки си има една рецепта, която използва в непредвидими ситуации, знаейки, че резултатът ще е 100% успешен. Е, аз винаги правя този кекс в подобни случаи. До сега съм го правила сигурно поне 10 пъти - под формата на кекс, мъфини, със сушени плодове, различни видове ядки, а повечето пъти само така, както си го посочила.

    С увереност мога да кажа, че това е моят фаворит при кексчетата, а и всички, които са го опитали го потвърждават!

    Благодаря ти! :-))

    ОтговорИзтриване
  14. Иринче,от такава прекрасна вълшебница като теб тези думи са истинаска наслада за мен.Благодаря ти мило момиче,ствашно много ти се радвам на таланта и желанието.

    ОтговорИзтриване
  15. Поздравления за уникално вкусното изкушение и от мен Йоли, днес изпробвах и тази твоя рецепта и резултата наистина е върховен. Аз обаче вместо черен шоколад използвах млечен и кокосови стърготини......Сърдечни поздрави от мен!

    ОтговорИзтриване
  16. Далия,мерси и тук мила.Отново успя да ме зарадваш.А комбинацията ,кято си си измислила е повече от чудесна.Ще я пробвам и аз.Обичам новите идеи.

    ОтговорИзтриване
  17. А дали ще може да се разреже на две и да се сложи сметана например или нещо като смес за чийз кейк и да стане като торта?Мисълта ми е дали консистенцията на кекса ще го позволи?

    ОтговорИзтриване
  18. Да,разбира се,че ще стане.Но бих препоръчала в такъв случай тестото да се изпече на блатове по отделно и след това да се оформи като торта със съответния крем.

    ОтговорИзтриване
  19. Здравей, Йоли, рецептата ти е страхотна, аз съм пристрастена към шоколада и като я видях не можах да се стърпя да не я пробвам :) Много съм доволна и задължително пак ще повторя, благодаря ти :)))
    Ели

    ОтговорИзтриване
  20. Супер много се радвам Ели. Златна си ми ти,нали си знаеш? Отново ти благодаря миличка.

    ОтговорИзтриване
  21. Здравей, Йоли! Току-що с мама сложихме тази вкусотийка да се пече във фурната. Още след приготвянето на смесите облизах приборите от лакомия. Сигурна съм, че ще е невероятен и чакам с нетърпение да се изпече! Златни ръце имаш!
    Дина

    ОтговорИзтриване
  22. Дина,миличка,да ви е сладко!Много се радвам,че решихте да опитате този кекс.Знам,че ще ви хареса.Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  23. Здравейте! : ) Утре с приятели мислим да направим тази рецепта,само че... малко ни притеснява печенето, заради малкото брашно : ( Колко точно време трябда да се пече и през цялото време ли на 170 градуса ? Благодаря много : )

    ОтговорИзтриване
  24. Най-хубавото нещо в този кекс е шоколадовият му вкус и малкото брашно, което го прави много лек и нежен. Печи го около 30 мин.,може и малко повече.В началото не отваряй фурната, после след 20 минутки го покрий с фолио и го допечи.И проверявай с клечка слад това.Като спре да лепне тестото го вади.Благодаря ти много и да ви е сладко!

    ОтговорИзтриване
  25. Йоли, много харесвам всичките рецепти и теб самата. Правих кекса, но го изпекох в кръгла форма, разбира се стана много вкусен, но след като го извадих от фурната в средата спадна. Аз отскоро започнах да правя сладкиши и нямам много опит. Пекох го 20 минути, клечката беше суха, след като пробвах дали се е изпекъл. Отгоре го намазах със сладко от боровинки, за да залича щетите и направих крем от заквасена сметана и желатин. Може би съм сбъркала нещо в печенето...
    Това, че спадна не попречи на вкуса му, вече го няма.Благодаря за чудесните рецепти1

    ОтговорИзтриване
  26. Капризни са кексовете, така е.Искам е сигурно още малко печене.Благодаря ти много мила.Много добре си се сетила как да дообогатиш вкуса му. Да ви е сладко!

    ОтговорИзтриване
  27. Здравей Йоли!Един ден много ми се искаше да си направя шоколадов кекс.Потърсих в гугъл и попаднах на твоя.От тогава го правя много често.Любим ми е.Чак сега случайно видях че рецептата е от твоя блог:)

    ОтговорИзтриване
  28. Много,много се радвам.Да ти е сладко и благодаря.

    ОтговорИзтриване
  29. Здравей, Йоли!

    Мисля това да е следващата рецепта, която ще приготвя от твоя блог. Бих искала да Те попитам под "с внимателно бъркане прибавете брашното и т.н. към яйчената смес" имаш в предвид да не се бърка с миксер, а само с шпатула леко са се разбърка всичко ли? И другото, което бих искала да те попитам е дали бих могла да сипя сместа в силиконови формички за мъфини и да направя малки кексчета. Дали ще се изпече добре и на вкус ще са същите като голям правоъгълен кекс?
    Моите уважения към таланта и фантазията, които имаш. Всичките ти рецепти са повече от прекрасни.
    Весели празници, Ти желая от все сърце :-)

    ОтговорИзтриване
  30. Благодаря ти за милите думи.Този кекс е много нежен и фин,няма нищо общо със стандартните кексове.Но самите продукти в него предполагат да е такъв.Няма проблем да го изпечеш и в малки форми,същото ще е,просто внимавай при печенето,бързо ще стане.Не го преизсушавай.Пробвай с клечка и ако не лепне го махай от фурната.Когато пише вничателно да се бърка,поне аз като пиша така,това веднага елиминира миксера.Може да е с бъркалка,лъжица или шпатола,но не и с миксер.Просто е принцип.Бързо става,не се притеснявай.Ще се радвам да споделиш накрай резултата.Приятно готвене и да ти е сладко!

    ОтговорИзтриване
  31. От толкова много време искам да направя такъв пухкав кекс и все не случвах на рецепта. Този е точно такъв, а наситения му шоколадов вкус е страхотно допълнение. Благодаря ти, Йоли за хубавата рецепта за пореден път. Приятелят ми обяви ореховия сладкиш за най - вкусната торта, която е ял, а сега и този за най - вкусния кекс. Истинско удоволствие е да влизам тук и да изпробвам рецептите ти :))) Светослава

    ОтговорИзтриване
  32. Много се радвам,Светле.Как да не стане хубав кекс с тези продукти?Масло и шоколад ... перфектната комбинация.Да ви е сладко и на двамата.

    ОтговорИзтриване
  33. Здравей, Йоли! Вчера майка ми имаше юбилей и набързо реших да й приготвя този кекс като подарък (за торта нямаше време). Тя го занесе в офиса си да почерпи и като се прибра, цитирам:"Направо уби рибата с тоя сладкиш, изчезна за минути, искаме пак!" :) Поздрави, Екатерина

    ОтговорИзтриване
  34. Да е здрава и щастлива майка ти,Кате.Благодаря ти,че си я зарадвала с този кекс.Наистина не е като обикновените кексове,много нежен и наситено шоколадов става.Да ви е сладко на всички.

    ОтговорИзтриване
  35. Здравей, колко време горе долу да го пека?

    ОтговорИзтриване
  36. Здравей и ти.Сега ще го добавя в рецептата,извинявам се,че не съм написала времето за печене.Прблизително 25 - 35 минути.Но проверявай след 20-тата минута с клечка как е тестото.Като спре да лепне е готово.Благодаря и приятно майсторене.

    ОтговорИзтриване
  37. Благодаря много!

    ОтговорИзтриване
  38. Здравей Йоли, аз съм дъщеря на един друг Делибозов, доколкото знам сме роднини, :) но затова друг път. Аз също съм фен на кулинарията, прекрасен блог си направила. Исках да те попитам, този кекс с тези пропорции, дали може да се изпече в машината за хляб, и ако имаш подобен опит да споделиш. Благодаря ти предварително!

    ОтговорИзтриване
  39. И таз добра!Роднини,а даже име не си ми оставила!Не може така,искам веднага да знам,защото ми е изключително приятно,че си тук.Благодаря ти за милите думи,радвам се,че ти харесва блога.

    Честно да ти хажа,нямам представа.Трябва да опиташ сама.Не искам да те подвеждам,я стане,я не.Ако някой от читателите ми има опит,нека каже.

    Благодаря ти още веднъж и до скоро.Очаквам те.

    ОтговорИзтриване
  40. За кекса - много ми се иска да го направя, но за момента не разполагам с фурна, а не знам как действа пекарната при кексове, наистина ще съм благодарна, ако някой има опит и сподели. Имам програма за печене, освен да я пусна да загрява и да изсипя сместа, пък да видим какво ще стане, но ще видим с този контейнер висок и тесен, как ще стане

    ОтговорИзтриване
  41. Ами да,Ани,май просто някой трябва да опита.Ако се престрашиш пиши после какво е станало.Аз все не смея.Приятно майсторене ти желая и до скоро.

    ОтговорИзтриване
  42. Благодаря ти Йоли за вниманието. Ще опитам и веднага ще споделя опита.Дано е успешен!

    ОтговорИзтриване
  43. Скъпа, Йоли,

    Новите ти снимки на този кекс изглеждат още по-изкушаващи и от старите.
    Аз вчера направих за втори път този кекс, като спазвам изцяло твоите указания, както и при всички твои останали рецепти. И двата пъти кекса се получава много вкусен, даже оцелвам белия шоколад да стигне точно до средата накрая на печенето, както е и при теб. Проблема е само, че явно не мога да оцеля момента кога е изпечен кекса и да го извадя от фурната. При мен отвътре се получава, като стандартните кексове и не изглежда в средата по-мокър, като при теб. Клечката, колкото и пъти да я забода винаги по нея има трохи и си мисля, че не е изпечен. Моля Те ми дай съвет как да разбера кога е изпечен кекса? Иначе на вкус е много шоколадов вкусен и стои много ефектно с белия шоколад по средата.
    Поздрави за спорна и успешна седмица, Ти пожелавам :-)

    ОтговорИзтриване
  44. Така си е,трудно се пекат кафевите теста,просто защото не се вижда кога се изпича.Коварна работа.Този кекс е с балко брашно.Колкото и да го печеш по клечката винаги ще има влажни трохи.Но те не са сурови.Сурово е,ако остане течно тесто по клечката.Затова не се притеснявай,не му трябва много време за печене на този кекс и наистина е добре да е по-влажен в средата.Много се радвма,че харесвате вкуса му и знам,че пак ще го направиш.Благодаря ти много мила.

    ОтговорИзтриване
  45. Здравей Йоли,

    Като коледен подарък получих твоята книга. Като се има предвид, че не съм точно човека, който се върти в кухнята и готви с удоволствие, искам да ти споделя, че съм изключително впечатлена от твоите десерти - лесни за забъркване и изключително вкусни. Аз също модифициран кекса според наличното, поради липса на черен шоколад, използвах обикновена Милка. Резултатите са невероятни - злоядият ми и капризен син умира за този кекс. Опитах и двата чийзкейка- с бг крема сирене и със заквасена сметана, само че пак имах под ръка сладко от арония, а не боровинки. Отново впечатляващ резултат. Мъжът ми забрани да ги правя известно време, защото качи пет кг за десетина дни:) Харесва ми, че книгата е разделена на модули - кексове, торти, печива и други, така много лесно намираш подходящия десерт, както и илюстрациите са страхотни, направо текат лигите, като разглеждаш:) Благодаря ти много, благодарение на теб изградих имидж на голям сладкар:))) Всички, които опитаха десертите ти, искат рецептите, които се разпространяват с шеметна бързина!

    ОтговорИзтриване
  46. Ех,че хубаво!Благодаря ти от сърце,Олга.Не е истина как само се зарадвах на написаното!Много се радвам,че ти харесва книгата,рецептите в нея ... и ги изпробваш.Да ви е сладко на всички у дома и още веднъж благодаря.

    ОтговорИзтриване
  47. Strahotno izglejda ioli utre ste go probvam

    ОтговорИзтриване
  48. Здравейте, Йоли!
    Живея и работя в Париж повече от 20 години. В България съм за 20 дни и съвсем случайно попаднах в блога Ви. Меко казано съм много впечатлена от рецептите, които предлагате.
    Направих кекса - вкусът му е невероятен - леко и нежно шоколадово изкушение...
    Поздравления за прекрасният блог, подплатен със страхотен снимков материал.
    С най-голямо удоволствие ще намирам време да следя блога Ви и ще си приготвям от вкусотиите, които сте споделила.
    Желая Ви много успехи в кулинарията и в така цененото и уважавано от мен музикално изкуство. :)
    С най-искрени поздрави,
    Моника

    ОтговорИзтриване
  49. Много си мила, Моника. Благодаря ти от сърце! Радвам се, че ти е харесал кекса, да ти е сладко!

    ОтговорИзтриване
  50. Страшно вкусен се получи кексът. Единственото е че белият шоколад не се разтопи, но не попречи да си го хапнем. Добавих и орехи - да си оближеш пръстите :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, много често белият шоколад не се разтапя. И при мен става така понякога. Зависи само и единствено от самият шоколад. Благодаря ти много! Радвам се, че ти хареса този кекс!

      Ще се радвам, ако пишеш в сайта ми www.yoli.bg, тъй като тук няма да публикувам повече нови рецепти, а и ми е доста трудно да отговарям и на двете места. Благодаря ти за разбирането. Весели и светли празници ти пожелавам!

      Изтриване
  51. Кекса стана страхотен :) Супер си Йоли :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много, много съм щастлива да чуя това. Благодаря ти от сърце! Да ви е сладък на всички у дома!

      Изтриване
  52. Днес направих кекса.Страшно вкусен е! :) Благодаря много за хубавата рецепта!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз пък благодаря за доверието! Много ме зарадва, да ти е сладко!

      Изтриване
  53. Как да разтопя шоколада и маслото? Благодаря предварително!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей. Ще се радвам да опиташ този кекс. Много е хубав.

      Просто слагаш шоколада, начупен на парченца и маслото в някакъв съд. Ако имаш микровълнова ги разтапяш на ниска температура в нея. Ако е на котлона може да е на водна баня. Ако не искаш водна баня ги слагаш в тиган или тенджерка. Стопяваш на слаб огъв и това е. Трябва да се стопят и смесят, а ти сама избери как.

      Изтриване
  54. Здравей Йоли,
    Рецептата изглежда супер. А какви трябва да са размерите на формата за кекс?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей Веси. Ще се радвам да опиташ кекса, благодаря ти. Хич не я мисли формата. Честно да ти кажа, няма значение каква е. В случая тази е напълно стандартна за кекс, продава се навсякъде. Може би е около 22-25 см. Казвам, че няма значение, защото, ако имаш по-малка форма кекса ще стане по-висок и обратното. Ако е по-голяма ще е по-нисък. Това не пречи на вкуса, а само на вида. Може и кръгъл да го направиш. Изпечи го в това, с което разполагаш у дома.

      Изтриване
  55. Здравейте, кекса е страхотен, но не мога да попадна на качествен бял шоколад, който да остане с бял цвят. Бихте ли споделили какъв използвате. Благодаря предварително, рецептата е страхотна.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Ванче. Радвам се, че ти хареса кекса. Напълно разбирам проблема ти. Няма да намериш такъв шоколад, просто няма. В България се продава Милка, Нестле и Своге. Е, има и Линд, но той пък е кошмарно скъп. Та тези шоколади са с много нишесте в тях. Например изобщо не стават за стопяване и шоколадова украса. За готвене стават, но пак е много компромисно. Аз си купувам само шоколадов кувертюр. Има бял, черен и млечен. Купувам си белгийски от един магазин на ул Кадемлия 6 в Редута в София. По 1 кг са разфасовките и е много качествен. Това е положението. Ако имаш възможност, вземи си оттам.

      Изтриване
  56. Йоанна Стойчева29 януари 2016 г. в 19:33

    Здравейте! Правя кекса за трети път, печеля всички, на които го предложа! Много, мнооого Ви благодаря! Вие сте човекът, който ме кара с удоволствие да ходя в кухнята :) Пожелавам Ви здраве и вдъхновения (не само кулинарни :) )!

    ОтговорИзтриване
  57. А ти ме накара да се усмихна широко и щастливо! Благодаря ти от сърце за доверието и хубавите думи, мила Йони! Да ви е сладко на всички!

    ОтговорИзтриване
  58. Йоли,поздравления за всички рецепти и за прекрасните снимки!Приготвяла съм много от ястията ти и съм меко казано очарована:)Конкретно този кекс вече е любим на цялото ми семейство и дори се е случвало да приготвям по два в един ден понеже всички буквално му се нахвърлят:)Която и от рецептите ти да съм пробвала винаги ефекта е един-несравним блясък в очите на хората около мен и онази доволна физиономия когато вкусят от ястието!Поздравления за отношението ти към храната и за това как и от най-простите съставки успяваш да направиш нещо вкусно и красиво:)Желая ти здраве,усмивки и още много рецепти които да споделяш с нас!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Толкова си мила, Диди! Благодаря ти за доверието и хубавите думи! Определено знаеш как да радваш хората! Светли и уюутни празници пожелавам на теб и близките ти!

      Изтриване
  59. Йоли,страхотна рецепта. Правя я редовно.Шоколадът ми пак падна на дъното, защо? И винаги, когато правя кекс и слагам сладко или някакви дребни плодове винаги падат на дъното. Но, ще свърши,няма да остане. С твоите рецепти и съвети омайвам семейството ми, че и гостите ми. :)) Вили

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Вили! Много си мила! Специално за този кекс това си е проблем. На много хора така им се получава. Опитай следващият път да забодеш парченцата бял шоколад съвсем в повърхността за да може да потънат до средата. И непосредствено преди печене, да не престоява тестото с тях. Дано стане. А иначе ядките и плодовете е добре да се овалят предварително в малко брашно и след това да се смесят с тестото. Ама да ти кажа, всичко си зависи от печенето. Всяка фурна е различна, знам. Благодаря ти още веднъж!

      Изтриване
  60. Уникален е, благодаря за рецептата вкъщи бързо стана любим кекс на всички :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Пепи! Много се радвам, че ти хареса този кекс. То продуктите му са страхотни, как да не е вкусен. Я ми кажи, имаш ли проблем с белия шоколад? Потъва ли ти на дъното?

      Изтриване
    2. Предполагам,че зависи от шоколада. Аз нямах проблем и остана по средата. Още веднъж поздравления за рецептата!

      Изтриване
    3. Ох, много се радвам, Пепи! Благодаря ти!

      Изтриване
  61. много хубава рецепта, много е вкусно!
    само не знам защо при мен горният пласт става по-твърд, като кора, и хрупкав. не само с тази рецепта, и други кексове е така и не мога да разбера защо. пробвах различни начини на печене, смесване на продукти и резултатът си е същия. вкусно е, но все пак...някакви идеи защо се получава така?

    ОтговорИзтриване
  62. Благодаря ти, Линда. Радвам се, че ти хареса кекса. Според мен причината е само в печенето. Знаеш, всички фурни са различни. Опитай следващият път да изпечеш кекса на малко по-долно ниво във фурната. Може би твоята отгоре пече по-силно. И непременно след 20-та минута го покрий с парче фолио и го доизпечи. Не препичай, пробвай с клечка тестото. В момента, в който излиза суха го махай. За друго не се сещам, но с фолиото пробвай обезателно.

    ОтговорИзтриване
  63. Страшно вкусен кекс. Благодаря за рецептата. Аз напоследък го правя под формата на мъфини със шоколадова глазура и се получава страхотно. Всички, които са ги опитали ми искат рецептата. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много, много се радвам да го чуя! Благодаря ти от сърце, че го опита и ми писа!

      Изтриване